Τι θα κάνουμε το φετινό χειμώνα


.
In Nana to agrimi's blog: 'Always back to angels' pools in spring!'
.«..πάντα είχαμε το όνειρο να φτιάξουμε μια μεγάλη πεζοπορική διαδρομή που θα συνδέει δύο από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια της Ικαρίας, της Χάλαρης στο βορρά και του Ρυάκα στο νότο. Το αποτέλεσμα θα ήταν μια μοναδική «ποταμίσια» διάσχιση του νησιού, από την παραλία του Να στη περιοχή των Ραχών μέχρι την παραλία του Ρυάκα στην περιοχή του Μαγγανίτη

Ημερολόγιο Εκδρομών και Δραστηριοτήτων του Ορειβατικού Πεζοπορικού Συλλόγου Ικαρίας: 'Κυριακή 8/6/14 : Εκδρομή εξερεύνησης και φαραγγισμού (Εριφή - Ρυάκας)'

Αναγνώστη, σπάνια είδες να γράφω στο πρώτο πληθυντικό πρόσωπο. Αλήθεια είναι, ποτέ μου δεν ένιωσα ότι ανήκω σε κάποιους ή σε κάτι, παρά μόνο -κι αυτό τώρα τελευταία- ότι ανήκω στο χώρο που ζω.
Εδώ λοιπόν στο νησί, εκτός από μια μοναδική κορυφογραμμή με κρυφές κοιλάδες και άγριες παραλίες, έχει μερικά πολύ εντυπωσιακά βαθιά φαράγγια. Τέτοια μέρη, όταν είμουν μικρή, όποτε τα έβρισκα, ήθελα να τα κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου. Αργότερα όμως κατσίκια, αγελάδες, σκουπίδια, τσιμέντα και μπάζα με έκαναν και κατάλαβα ότι αν και μοναχική από τη φύση μου, πρέπει να βοηθώ να γνωρίσουν οι άνθρωποι καλύτερα το περιβάλλον τους και να μην το καταστρέφουν, γιατί είναι ο μόνος αληθινός πλούτος που έχουμεScetchy map of the hike of the two canyons in Ikaria στην Ελλάδα.
Γι’ αυτό, τώρα όπως κι άλλες φορές, βοηθάω στην ιδέα του ΟΠΣ Ικαρίας που την κεντρική ιδέα της βρήκα κι έγραψα για εισαγωγή.
Θέλω λοιπόν να βοηθήσω να φτιαχτεί «το Μονοπάτι των Δύο Φαραγγιών» : να μαζευτούν φωτογραφίες και συντεταγμένες, να οριστούν σημεία για διανυκτέρευση, να μετρηθούν αποστάσεις και να ασφαλιστούν δύσκολα περάσματα.
Νας, Χάλαρη, Εριφή, Σελίνι, Γέλι, Ρυάκας – τα ξέρω καλά αυτά τα μέρη. Ένα λέω μόνο:
άσχετα αν δεν έγινε τίποτα στην πράξη, δίκαια αυτή η έκταση κηρύχτηκε κάποτε «Περιοχή NATURA2000»!
The wet part of the trail in Chalares Canyon, IkariaΌσοι αγαπάτε τα άγρια τοπία με βράχια, δέντρα και νερά, δείτε τώρα μερικές φωτογραφίες που μάζεψα και συμφωνήστε μαζί μου. Αξίζει να γίνει το «Μονοπάτι των Δύο Φαραγγιών»!!!
.

.My 5fingers

I love Ikarian canyons!

.

Φαράγγι της Χάλαρης : Νας – Πέζι__

Nas, woman in the heart of nature A Noon in the River 9 While everybody was watching the Olympic games

Στερέωση σχοινιού ασφαλείας στο Φαράγγι της Χάλαρης 24 hours in the canyon 7 Dipotama in a rather dry May

Ratsos 02.09.16 - 02: Irresistible classic pose 24 hours in the canyon 3 On the way home through the pine trees in the green side of the canyon

.

Αθέρας : ΠέζιΕριφήΓέλι__

Pezi 07: Young Prince Hawthorn! Ikaria 214: Between Agios (St.) Isidoros & Mt. Melissa (1033 m.) Ikaria 72

proespera-1, from 'Stacking stones Pezi 01: Melting rocks Going swimming on the mountain

Hawthorn with white blossoms on the plateau wildcamp3, from 'Mountain Camping Easter' We scout

EGRf009 (view of the island and other rocks) EGRf064: Amazing rock formations inside the passage to the canyon. EGRf058: The man and the place

.

Φαράγγι Ρυάκα : Γέλι – παραλία Ρυάκα__

A crest of the ridge seen from below We laugh EGRf062: Amazing rock formations inside the passage to the canyon

Chapel between two crests Ryakas Ikaria Sept 2013 015 Ryakas Ikaria Sept 2013 035

EGRf039 (the girls of the 1st team) EGRf040 (as inviting as it looks) EGRf026 (girl of the 2nd team)

Ryakas Ikaria Sept 2013 034 EGRf030 (Zino looking at the fall) EGRf036 (the 5th large pool & the deepest)

Ryakas Ikaria Sept 2013 036 EGRf033 (Zino tired) EGRf031 (4th large pool)

EGRf035 (canyoning involves swimming) Ryakas Ikaria Sept 2013 013 Ryakas Ikaria Sept 2013 031

Ryakas Ikaria Sept 2013 039 EGRf044 (general view of Ryakas canyon from the beach) EGRf046 (Ryakas beach - end of the hike)

_

Αυτά.
Στοιχεία άλλα δεν δίνω.
Είναι νωρίς και ξέρω ότι προτρέχω
και είμαι βιαστική κι αυθαίρετη ως συνήθως.
Αλλά άμα γουστάρεις, αναγνώστη, γενικά για τα φαράγγια της Ικαρίας
μπορείς να δεις πολλές εικόνες στο: Google Image Search: «Ikaria+canyon»

Google Image Search for: Ikaria+canyonGoogle Image Search for: Ikaria+canyon

👣 👍 ♑ 🌄

_

__

_

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, 2016
_

_

.

8 Σχόλια on “Τι θα κάνουμε το φετινό χειμώνα”

  1. Ο/Η girlofthelastchance λέει:
    .
    .
    .
    Κι εγώ προτρέχω και είμαι βιαστική κι αυθαίρετη!

    .
    .

    Πότε θα είναι έτοιμη και θα εγκαινιαστεί τη διαδρομή; Την άνοιξη; Νωρίς το καλοκαίρι;

    .
    .
    😜

    Αρέσει σε 8 άτομα

  2. .
    .
    .

    Προτρέχετε, όμως μακάρι να πρότρεχαν κι άλλοι όπως εσείς!
    Πάντως, αυτή η καταπληκτική δουλειά με τις φωτογραφίες μπορεί να πείσει πολλούς για την αξία της διαδρομής. Νανα, φυσικά όχι μόνο είσαι ελεύθερη αλλά θεωρούμε ότι θα ήταν πολύ ωραίο να φτιάχναμε με τη βοήθεια σου ένα χάρτη στο Coogle maps όπως οι παλιότεροι.

    .

    Nana to agrimi's blog: 'Hiking routes by OPS Ikarias in Google maps'

    .

    Και για όποιον ρωτάει (προτρέχοντας), όταν το αποφασίσουμε τελικά, η πρώτη πεζοπορία στο Μονοπάτι των Δύο Φαραγγιών μάλλον θα γίνει στις αρχές Ιουνίου του 2017 – δηλαδή μπαίνοντας το καλοκαίρι!

    .

    Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας

    .

    Θα τα πούμε!
    Ευχαριστούμε θερμά!

    .

    «Αγαπημένη blogger που δεν παραλείπει να μας στηρίζει, παρουσιάζει στο μπλογκ της μια καταπληκτική δουλειά με επιλεγμένες φωτογραφίες πεζοπορικού ενδιαφέροντας από το φαράγγι της Χάλαρης, το οροπέδιο της Εριφής, τους εντυπωσιακούς βράχους και τους γκρεμούς στο «Γέλι» και το Φαράγγι Ρυάκα που συναποτελούν μια μεγάλη διαδρομή που ονειρευόμαστε και την ονομάζουμε «Μονοπάτι των Δύο Φαραγγιών». Μακάρι να έχουμε δύναμη κι έμπνευση να την σχεδιάσουμε μέχρι το τέλος του φετινού χειμώνα. Και μόνο βλέποντας αυτές τις 45 φωτογραφίες, έτσι όπως είναι βαλμένες όλες μαζί, «ψηνόμαστε» ότι αξίζει τον κόπο να προσθήσουμε! Αν τα καταφέρουμε, η πρώτη πεζοπορία μας στο «Μονοπάτι των Δύο Φαραγγιών» θα γίνει στις αρχές του καλοκαιριού!«

    [source]

    .
    😌

    Αρέσει σε 7 άτομα

  3. Ο/Η Eleni λέει:
    .
    .
    .
    Μαναρι, καλυτερα που πιεζεις να γινει αυτη η επικη διαδρομη αντι για ενα χαρτη ολων των κολυμποτρυπων της Ικαριας οπως ειχε πεσει μια ιδεα τον Ιουνιο.

    .

    In Nana to agrimi's blog: Swimming holes in ikaria - comment-1611

    .
    The Ghosts of Dandy Crossing

    Αν δεν κανω λαθος αλλωστε παρα πολλες κολυμποτρυπες της Ικαριας βρισκονται καταμηκος του Μονοποτιου των Δύο Φαραγγιών όπως το λετε και επισης, επαγγελματικα μιλωντας, νομιζω οτι αν γινοταν αυτη η πεζοπορια που προφανως θα διαρκουσε αρκετες μερες, θα ειχε σοβαρο κινηματογραφικο ενδιαφερον!!!!

    .
    .
    😏 😉

    Αρέσει σε 8 άτομα

  4. Ο/Η Θεοδώριχος λέει:
    .
    .
    .
    Αγρίμι, μου άρεσαν πολύ όσα έγραψες κι ο τρόπος που τα έγραψες! Οι φωτογραφίες που διάλεξες είναι φανταστικές – κι ακόμα κι άλλες που είδα στο Google! Όλα τα λεφτά το Μονοπάτι των Δύο Φαραγγιών!

    .

    Google Image Search for: Ikaria+canyonGoogle Image Search for: Ikaria+canyon

    .
    🙂

    Αρέσει σε 8 άτομα

  5. Ο/Η elinalafina λέει:
    .
    .
    .

    Πάντως δεν είναι και τόσο πρόωρο και ανεπίσημο…
    Μπορεί να μην ήταν από κείνα τα δημοσιεύματα που αποσπούν πολλά likes αφού το θέμα είναι εξειδικευμένο, πάντως για το «Μονοπάτι των Δύο Φαραγγιών» έχουν γράψει στο ikariamag εδώ και 2 χρόνια!

    .

    Στο Γέλι και στο Ρυάκα με τον Ορειβατικό Πεζοπορικό Σύλλογο Ικαρίας

    .

    «…Η συγκεκριμένη εκδρομή, πέρα από την ευχαρίστηση της πεζοπορίας, είχε κι ένα πολύ σημαντικό στόχο που υλοποιείται μεθοδικά εδώ και αρκετό καιρό και ακούει στο όνομα «το μονοπάτι των δύο φαραγγιών».

    .

    Αρέσει σε 8 άτομα

  6. […] Chalares Canyon [♦] The beautiful area and the old chapel of «Ai Giannis», also the epicenter of the «Musical […]

    .
    .

    Αρέσει σε 8 άτομα

  7. Ο/Η Esti Val λέει:
    .
    .
    Ενώνοντας τους δύο χάρτες, 1ο του μονοπατιού στο Φαράγγι της Χάλαρης, και 2ο του μονοπατιού από την Εριφή στην παραλία Ρυάκα, συμπεραίνω ότι το Μονοπάτι των Δύο Φαραγγιών έχει μήκος γύρω στα 16 χιλιόμετρα, συνολικά, ανήφορο-κατήφορο! Μπράβο στον Ορειβατικό Πεζοπορικό Σύλλογο για την ολοκλήρωση της δουλειάς! Αυτή η διαδρομή θα πρέπει να διαφημιστεί ευρέως!

    Αρέσει σε 6 άτομα

  8. .
    .
    Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια! Περιμένουμε ειδήσεις από όσους έκαναν ολόκληρη αυτή τη διαδρομή. Και όσοι πρόκειται να την κάνουν ας ξέρουν ότι είμαστε έτοιμοι να τους βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστούν. Δείτε και ένα βίντεο από την περιοχή Σπόδα που ανεβάσαμε πρόσφατα:

    .

    .

    Αρέσει σε 6 άτομα


Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.