ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 1


.
….
 
.

Χαίρετε

Ως χαρακτήρας είμαι αρκετά αυτάρκης και στωική, όμως ως άνθρωπος έχω μια αδυναμία με την λογική και εκνευρίζομαι όταν δεν καταλαβαίνω. Λοιπόν οκ η φάση είναι ότι σε μια έρημη περιοχή της Ικαρίας που ξέρω, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες διαμορφώνει (sic) τον χώρο για να κατασκευάσει πρότυπο Υβριδικό Ενεργειακό Πάρκο (συνδυασμός ανεμογεννητριών με υδροστροβίλους) με σκοπό την πλήρη και σταθερή ενεργειακή κάλυψη του νησιού από καθαρούς περιβαλλοντικά, ανανεώσιμους πόρους. Καλά ως εδώ, να μην κουράζω με τεχνικά στοιχεία, το έργο είναι καινοφανές καθ’ ημάς, πολύπλοκο τόσο από θεωρητική, όσο και από πρακτική άποψη και έχει δεχτεί σοβαρή κριτική τόσο από τεχνική όσο και από οικονομική άποψη. Τέλος πάντων, τα έργα προχωρούν και το θέαμα είναι αυτό!

Και αυτό!

Λογικό ήταν να δημιουργηθούν ανησυχίες και να ξεσπάσουν διαμαρτυρίες. Δεν βρίσκετε;

Υβριδικό Ενεργειακό Ικαρίας, Αλήθειες και Μύθοι

Τα μπάζα «έφαγαν» το δάσος.

Παράνομη επιχείρηση κάλυψης της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης

Λογικό είναι να υπάρξει απάντηση που όμως φαίνεται δεν ικανοποίησε κι έτσι τώρα βροντάνε τα μπλογκς, ανησυχίες, καταγγελίες κλπ. Λογικό.

Εκείνο που δεν είναι λογικό είναι ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες βιάζεται!

Ξέρετε έχω πάει στα Κανάρια νησιά. Αυτή τη στιγμή στη μακρινή νήσο Ελ Χιέρο (άλλοτε σύνορο του γνωστού κόσμου στον Ατλαντικό)

File:Santa Cruz de Tenerife SPOT 1320.jpg

κατασκευάζουν από καιρό το ίδιο ακριβώς πράγμα

El Hierro, natural volcano crater to be upper reservoir

και βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης.

Είναι πιλοτικό πρόγραμμα που για το Ελ Χιέρο έχει μια παραπάνω σημασία, την αφαλάτωση, επειδή το νησί δεν έχει καθόλου νερό, μόνο βρόχινο. Άρα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο ώστε το έργο τους να λειτουργήσει. Επίσης έχουν έτοιμο κρατήρα σβησμένου ηφαιστείου για λιμνοδεξαμενή, έχουν τις βροχές του Ατλαντικού και τους Trade Winds, έχουν τόσα φυσικά πλεονεκτήματα. Λοιπόν σ’ εμάς εδώ γιατί άραγε η ΔΕΗ, προτού προκαλέσουν τον Ελληνικού στυλ, ανεπανάληπτο μπαζοχαμό (έστω κι αν η περιοχή ήταν κατσικότοπος), δεν περιμένουν να δουν τι θα γίνει στο Ελ Χιέρο που είναι καταλληλότερο για το πείραμα και όπου οι Ισπανοί έχουν ήδη το προβάδισμα; Γιατί το ίδιο πιλοτικό πείραμα πρέπει να γίνει σε δυο μέρη ταυτόχρονα;

Θα μπορούσα να δεχτώ τα πάντα, μπάζα, λάδια, μόλυνση, κοπή 100δων δέντρων, τόνους λάσπης στη θάλασσα, ακόμα (ναι!) και να ξεράνουν τη Χάλαρη (λέμε τώρα…), αν ήξερα ότι στο Ελ Χιέρο το Υβριδικό τους έσωσε και λειτουργεί μερικά κάποια χρόνια. Κι αν βέβαια έβλεπα την περιβαλλοντική αποκατάσταση που έκαναν μετά (οι Ισπανοί είναι καλοί σ’ αυτά). Χαλάλι, βρε παιδιά. Το μέλλον του πλανήτη κλπ. οκ

Μπα!.. Που!.. https://i0.wp.com/i165.photobucket.com/albums/u46/siza_one/AAAA.gif

Με τόσα πολλά μπάζα, κι άλλα μπάζα, χωρίς καμιά πρόβλεψη, με μια διαφημιστική ιστοσελίδα για το έργο της Ικαρίας με κόμικς και βιντεοκλίπ τελείως γελοία, ΦΑΙΔΡΗ, α όχι, αυτό δεν είναι βιασύνη, δεν είναι τα χρηματιστηριακά παιχνίδια (Λογικό!), δεν είναι συναγωνισμός για τη πρωτιά (Λογικό!). Γιατί δεν περίμεναν πρώτα να πετύχει το Ελ Χιέρο κι ύστερα να τα κάνουν Γης Μαδιάμ και σε μας; Θα το δεχόμουν! Θα μπορούσα θεωρητικά να το δεχτώ.

Μπα!.. Που!.. https://i0.wp.com/i165.photobucket.com/albums/u46/siza_one/AAAA.gif

Ευχαριστώ που με ακούσατε γιατί γράφοντας βρήκα την απάντηση και ξε-εκνευρίστηκα. Όλα γίνονται έτσι που γίνονται, με αλαζονεία και αδιαφορία για τα τεχνικά και οικονομικά προβλήματα, για το περιβάλλον, και την κοινή λογική, μόνο και μόνο για να υπάρχει ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε! https://i0.wp.com/farm3.static.flickr.com/2398/1887744763_f44d034179_o.gifΛογικό!

Ουφ, ηρέμησα.

Ελπίζω πάντως να πάνε όλα καλά τελικά. Ας γινόταν ότι ήθελε όμως τουλάχιστον να δούλευε και να μην ήταν φούσκα!

The World in a Bubble


.
.
.
Tuesday January 23, 2011
.

10 Σχόλια on “ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 1”

  1. Ο/Η angelosk λέει:
    .
    .
    .
    Χαίρετε, αγρία δεσποινίς. Κουρέλι το κάνατε το έργο με τα όμορφα μικρά δοντάκια σας! Όντως ο λογικός άνθρωπος θα περίμενε να δει πρώτα τι θα γίνει στο Ελ Χιέρο. Μέχρι τότε δεν θα ‘ταν καλύτερα να ΄χαμε απλώς μια ολοκαίνουργια ντηζελογεννήτρια προχωρημένης τεχνολογίας που μολύνει ελάχιστα και καίει ελάχιστα καύσιμα; Όμως φαίνεται ότι στην Ελλάδα όπου μπορεί να σκαφτεί κάπου, θα σκαφτεί, κι όπου μπορεί να μπαζωθεί κάπου, θα μπαζωθεί. Κι αν δεν υπάρχει λόγος, θα τον εφεύρουμε!

    Κοίτα τώρα κάτι στη φωτογραφία με τα μπάζα που χύνονται στη θάλασσα

    .

    .

    Εκεί θα γίνει μια καινούρια αμμουδιά! Κι αν τελειώσουν το έργο και δεν τα παρατήσουν και φύγουν, εκεί θα πέφτει ένας καταρράκτης! ΟΥΑΟΥ! Θα είναι η υπερχείλιση, το περίσσευμα από τις βοηθητικές λιμνοδεξαμενές. Θα είναι η Χάλαρη!

    .
    😳

    Αρέσει σε 8 άτομα

  2. Ο/Η archaeopteryxgr λέει:
    .
    .
    .
    Πολύ ωραία η ιστοσελίδα, και πολύ ήπια η αναφορά στο «υβριδικό».

    Εάν το ζητούμενο είναι να κάνουμε πολλά χωματουργικά, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, τόσα ξέρει, τόσα κάνει. Όσο σωστά είναι τα αιολικά για ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ, τόσο κοροϊδία και απάτη είναι για ηλεκτροπαραγωγή. Υβριδική ή σκέτη.

    Απλά πράγματα: H αιολική κιλαβατώρα στην Ελλάδα για μικρά αιολικά «πάρκα» (τρομάρα τους) κοστίζει 150-200 ευρώ την μεγαβατώρα. Για μεγάλα αιολικά κοστίζει 100 ευρώ την μεγαβατώρα.

    Η ίδια ακριβώς αιολική μεγαβατώρα κοστίζει 55 ευρώ στην Τουρκία.

    Η λιγνιτική μεγαβατώρα (ή από εισαγώμενο κάρβουνο) κοστίζει 35-40 ευρώ. Πριν βάλει κανείς κλάματα για την ρύπανση,του κάρβουνου με πολύ λιγότερα λεφτά μπαίνουν φίλτρα και αποθειωτές.

    Από τα 35, στα τούρκικα 55 στα ελληνικά 100, στα 200 κάποιος τρώει, μην το ψάχνετε.

    Η Ελλάδα, χάρη στην μέχρι Ζερβό/Τσιπουρίδη ΔΕΗ έχει (είχε) το φτηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη και είμαστε ΗΔΗ ΕΝΤΟΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΦΩΝ ΚΥΟΤΟ. Ούτε η Δανία ούτε η Γερμανία, νομίζω είναι.

    Πρόκειται για οικονομικό έγκλημα σε βάρος του κόσμου σε καιρό ύφεσης και κρίσης. Το ρεύμα ήδη εχει φάει αύξηση 11%. Για 60% το πάνε. Ακριβαίνουν το ρεύμα για τέτοιου είδους χάλια.

    Λες και τέλειωσαν οι ντηζελογεννήτριες.

    Η ίδια η Ακαδημία Αθηνών είπε ότι τα Μπιρμπιλοαιολικά προγράμματα είναι πανάκριβα και ανέφικτα.

    Εγώ το έγραψα, το λέω και εδώ. Μην εκπλαγείτε εάν οι εργολάβοι μείνουν απλήρωτοι, και το έργο μείνει στα μπάζα. Αν είστε στην Ικαρία, θα με ενδιέφερε να μάθω εάν υπάρχουν ήδη φέσια.

    .
    🙄

    Αρέσει σε 4 άτομα

  3. Ο/Η egotoagrimi λέει:
    .
    .
    .
    Καλώς τον Αρχαιοπτέρυγα!
    Θα είδες, σου κάνω λινκ, οι απόψεις σου μου φάνηκαν πέρα για πέρα σωστές. Όπως λες κι εσύ και λέει ο άλλος από πάνω, «λες και τελείωσαν οι ντηζελογεννήτριες». Το εργοστάσιο, ας πούμε, της Ικαρίας είναι … γκαζοζέν!

    .


    Χάθηκε ν’ άλλαζαν μια μηχανή; Ενώ κάποιες παλιές ανεμογεννήτριες (που μάλλον δεν δούλεψαν ποτέ) έχουν ανακυρηχθεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ «βιομηχανικό μνημείο» 🙂

    .

    Ikaria

    .

    Με κολακεύεις που γράφεις ότι κάνω «ήπια αναφορά» γιατί αυτός ήταν ο σκοπός μου, άρα τον πέτυχα. Τα θέματα που γράφεις, γράφονται πολύ καλά από πολλούς και καλούς που καλά κάνουν και θυμώνουν. Εγώ το πιάνω από ήπια λογική άποψη μόνο για να δείξω το παράλογο να γίνονται δύο ίδια πειράματα ταυτόχρονα.
    Ένας πολύ παλιός μαθηματικό-φιλόσοφος έλεγε ότι «ανάμεσα σε δυο αποδείξεις η ορθή είναι εκείνη που περιέχει τις λιγότερες υποθέσεις«.

    Φέσια; Ο όρος πρέπει να επαναπροσδιοριστεί! χαχαχα 🙂 Αστο, μην το πιάσουμε το θέμα καλύτερα. Πολύ χάρηκα για την επίσκεψή σου.

    .
    🙂

    Αρέσει σε 8 άτομα

  4. Ο/Η egotoagrimi λέει:
    .
    .
    .
    ΟΥΑΟΥ! 🙂 🙂 Καταρράκτης στην αμμουδιά!
    Σκέψου όμως, έτσι που είναι το πρόβλημα με τα σκουπίδια, να σκεφτεί κανένας να χρησιμοποιήσουν το εγκατελειμένο εργοτάξιο για σκουπιδότοπο! Δε λέει ρε φίλε ο καταρράκτης να κατεβάζει σακκούλες

    .
    😦

    Αρέσει σε 8 άτομα

  5. Ο/Η egotoagrimi λέει:
    .
    .
    .
    Έτσι, αυτό είναι, αγάπη μου, αλλά κακή αντιγραφή, και τα λεφτά δεν ήταν του κακομοίρη του Εγγλέζου. Στον χορό όμως μετά θα σκίσουμε! Θα χορέψουμε στην νέα αμμουδιά που θα χει γινει από τα μπάζα το «ξεσυρτάκι ξεσκιστάκι». (οκ εσυ μονο κάμερα)
    x x x

    .
    🙂

    Αρέσει σε 8 άτομα

  6. Ο/Η Olivier λέει:
    .
    .
    .
    Dear Agrimi,
    If you dont like this wind-hydro project, do you prefer to burn oil (with oil spills and climate change) to produce the electricity you have used to post your article on your blog ?
    Or to use uranium 235 ? There is no better way to store wind energy than pumped-storage technology.
    Regards,
    Olivier, Belle-île-en-mer (a french island on the Atlantic cost of France)

    .

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η egotoagrimi λέει:
    .
    .
    .
    .

    Dear Olivier
    You couldn’t read my Greek, could you?
    Contrary to what you thought, I find the project very interesting. In fact I am thrilled and I am willing to accept any (necessary or unnecessary or accidental) damage to the landscape and the environment AS LONG AS the plant is going to work. But, unlike El Hierro where it is very probably going to work, chances are that the Greek project in Ikaria will not. I am sorry that I can’t explain the reasons of my disbelief without translating my whole entry. In short, lots of factors and data should have been considered much more carefully before taking up a large and so advanced project like this. Not to say, that the wisest thing would be to wait until the El Hierro in the Atlantic works, check out how it goes and then proceed to build an adapted version for Ikaria in the Aegean.
    But they are doing nothing of this. They seem to be in a big hurry and they make many mistakes with effects to both the environment and their budget, creating suspicions that something else is at stake. The way I see it is that they don’t care at all about green development. All they want is «to be in business», lift economic indicators and the price of the shares in the stock market.
    Because, my friend Breton, besides green development, there is also green bubble and I’ m sad to say, this is our case.
    Thanks for your visit.
    You come from a very beautiful island! 🙂

    .

    Αρέσει σε 7 άτομα

  8. Ο/Η Eleni λέει:
    .
    .
    Αγαπη μου, ποσο δικιο είχες τοτε…

    .

    «Το «υβριδικό» σκάνδαλο της ΔΕΗ στην Ικαρία!»

    .

    «Ενα σκάνδαλο που καταδεικνύει τη διαχρονική προβληματική -αν όχι σήψη- στην κατασκευή έργων δημοσίου συμφέροντος αναδεικνύεται στην περίπτωση του υβριδικού ενεργειακού πάρκου της Ικαρίας για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.»

    .

    .
    😥

    Αρέσει σε 6 άτομα

  9. Ο/Η egotoagrimi λέει:
    .
    .
    Ρεμούλα, απάτη και διαπλοκή. Διαφθορά, αλαζονεία και βλακεία.

    .
    O_o 😡
    .
    .
    Δεν θέλω να ακούω τέτοια πράγματα άλλο πια. Αρκετά ως εδώ!

    .
    😳 🙄

    Αρέσει σε 5 άτομα


Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.